• Tim Schoofs

Is een website nog zinvol met al die Social Media platformen?

Bijgewerkt: 3 aug 2018


“Is een eigen WEBSITE nog wel zinvol met al die SOCIAL MEDIA platformen zoals Instagram en Facebook?”

Deze vraag werd ons gisteren gesteld door een enthousiaste ondernemer uit de buurt!

Bij Boenk erop zijn we er wel degelijk van overtuigd dat je als zelfstandige vandaag de dag echt niet zonder kan! De sleutel tot succes is een gezonde combinatie tussen website én social media!

Waarom? Wel, we zetten de belangrijkste redenen voor jou even op een rijtje!


#1 Omdat je een goede eerste indruk wil maken

Een goede eerste indruk is van groot belang, zeker als ondernemer! Een website is voor heel wat potentiële klanten het eerste contactpunt bij jouw organisatie. Via een website stel je jouw contactgegevens op een professionele manier voor waardoor klanten snel contact met je opnemen.


#2 Omdat je al je voordelen en eigenschappen in de schijnwerpers wil plaatsen

In tegenstelling tot reclamefolders van enkele jaren geleden gaan klanten vandaag de dag zelf op zoek naar oplossingen via Google. Jij kan via een website het antwoord bieden op de vraag die jouw potentiële klant aan google heeft gesteld. Val daarom meteen met de deur in huis en zorg ervoor dat de bezoeker snel weet waarom jouw onderneming het best beantwoordt aan zijn/haar noden. Genoeg informatie dus voor je bezoekers om snel contact op te nemen.


#3 Omdat je tijd wil besparen

Jouw zaak is via je website 24/7 beschikbaar. Je verliest geen tijd meer met heel wat telefonische vragen over jouw openingsuren, je diensten, je menukaart, ... én je klant moet niet wachten tot de volgende dag om informatie te krijgen over je diensten.

Bespaar zelf tijd door je Instagram/Facebook feed te integreren in je website. Op deze manier krijgt je bezoeker altijd jouw laatste posts te zien zonder dat je extra tijd verliest met het updaten van je website.


#4 Omdat je wil dat mensen de meest up-to-date informatie over jouw onderneming te lezen krijgen

Je kan je eigen website aanpassen wanneer je maar wilt! Flyers of folders zijn duur om opnieuw te drukken. Jouw website kan je zelf makkelijker, sneller én goedkoper aanpassen. Via social media krijgen je klanten altijd je laatste posts eerst te zien. Een website biedt op dat vlak meer gebruiksgemak voor jouw potentiële klant want jij bepaalt zelf welke content je bezoeker te zien krijgt.


#5 Omdat je je concurrenten voor wil blijven

Heb jij veel concurrenten die net dezelfde producten of diensten aanbieden als jij? Een creatieve en dynamische website kan dan wel eens het verschil maken. Overtuig je bezoeker dat je te vertrouwen bent door bv. recensies te tonen van jouw tevreden klanten.


#6 Omdat je de bezoekers van je website wil analyseren

In een zaak kan je niet altijd de interesses of kenmerken van je klanten analyseren. Via jouw website kan dat wel! Werk met Google Analytics op jouw website zodat je gedetailleerde informatie hebt over je bezoekers. Hoeveel bezoekers heeft je website? Welke pagina's bekijken ze? Hoe lang blijven ze op je site?

Maak hiervan gebruik om jouw site constant te verbeteren en te optimaliseren. 


#7 Omdat je wil verkopen via jouw website?

Buiten het in de schijnwerpers zetten van je voordelen en eigenschappen is het ook mogelijk online te verkopen. Hiermee zijn jouw producten niet enkel meer in jouw zaak te verkrijgen maar wereldwijd 24/7!


Onze conclusie: Een onderneming komt geloofwaardiger over met een professionele website in combinatie met creatieve én actuele social media platformen.


Bij Boenk erop helpen we kleine zelfstandigen en ondernemingen om via hun budgetvriendelijke website het verhaal van hun organisatie te vertellen. We komen met plezier bij je langs voor professioneel advies.

Zit je met vragen? Aarzel niet ze te stellen!


Tim Schoofs

0497 84 78 13 tim@boenkerop.com

www.boenkerop.com


Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Bedankt om het artikel met jouw netwerk te delen! 

boenk_erop_herk_logo.png

Boenk erop is gespecialiseerd in social media, catchy webfilmpjes en websites.
We helpen enthousiaste zelfstandigen, KMO’s en verenigingen om aan de hand van creatieve content hun digitale strategie professioneel in te zetten.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Vimeo - Black Circle

Boenk erop! Comm. V. 
Paul Vangeelstraat 9
B3540 HERK-DE-STAD 
tim@boenkerop.com

+32 497/847813
BTW 0727.517.123