• Tim Schoofs

Hoe jij je online zichtbaarheid boost...Online zichtbaarheid is voor een onderneming vandaag de dag echt niet onbelangrijk! Het web geeft jou als ondernemer immers heel wat kansen om potentiële klanten op een relatief makkelijke én budgetvriendelijke manier te bereiken. Je hoeft het alleen maar een beetje slim aan te pakken. In dit artikel geven wij je met plezier wat tips cadeau waarmee je in geen tijd jouw zaak een online boost geeft... 


#1 Ga voor meerdere kanalen! 

Welke kanalen je best gebruikt hangt af van jouw doelgroep. Is jouw doelgroep jong? Kies dan voor platformen zoals Instagram of Snapchat. Spreekt jouw dienst/product huisvrouwen aan? Maak gebruik van Pinterest. Heb je een meer gevarieerd klantenbestand? Dan kan je kiezen voor Facebook of LinkedIn. Mailen, Google en Youtube behoren eveneens tot de mogelijkheden! De sleutel tot succes is echter om je niet enkel te focussen op één kanaal. Zet in op meerdere platformen en zorg ervoor dat je de voordelen van ieder platform op zich optimaal benut. 


#2 De gouden gids is passé 

Het opzoeken van een product of dienst via een telefoonboek behoort officieel tot het verleden! Het aantal zoekopdrachten via Google daarentegen wordt met de dag groter en groter. Zorg er voor dat jouw onderneming aangemeld is bij Google My Business. Je vermelding wordt weergegeven op Google en Google maps wanneer mensen zoeken naar jouw bedrijf of een vergelijkbaar bedrijf dat dezelfde producten of diensten aanbiedt. Gratis aanmelden bij Google My Business doe je hier


#3 Post creatieve maar ook authentieke content 

Vermijd dode sociale media kanalen en laat jouw andere kant zien! Gun je volgers een blik achter de schermen van jouw onderneming, geef zo nu en dan eens iets weg of deel eens een belangrijke tip! Op die manier win je het vertrouwen van je klant en gaat men jouw merk nog meer appreciëren. Ondanks het feit dat je het internet wil inzetten om meer klanten binnen te halen, is het van belang reclame te vermijden. Hou het dus op elk moment boeiend voor je volgers! 


#4 Have some fun met video...  

Kanalen zoals YouTube, Instagram TV en Facebook video's worden met de dag populairder! Waarom zou jij hier niet op inspelen door jouw organisatie in de kijker te zetten in een leuke video? Deze opnames hoeven geen uren te duren! Start bijvoorbeeld eens met een kort fragment van 10 seconden. Mag het wat exclusiever? Ga een stap verder en trek je volgers helemaal binnen in jouw onderneming aan de hand van 360° foto's of video's! 


#5 Pimp die website 

Een goede website is snel, gebruiksvriendelijk én werkt best ook nog eens mobiel. Mijn blog "Checklist voor een degelijke website" geeft je een inzicht waaraan een goede website vandaag de dag moet voldoen. 


#6 Versterk je inspanningen

Zorg dat je klanten weten waar ze je kunnen volgen. Show op een originele manier de kanalen waarop jij actief bent in jouw zaak en kijk er op toe dat alle kanalen met elkaar verbonden zijn. Zo is het een must om je sociale media platformen te integreren op jouw website en steevast te vermelden in jouw e-mail handtekening. Nieuwe content op jouw website kan je dan weer bekend maken via social media. Alle kanalen waarop je actief bent kunnen elkaar op deze manier makkelijk versterken. 


#7 Controleer jouw online zichtbaarheid en stuur bij want meten is weten! 

Al eens nagedacht hoe het zit met de zichtbaarheid van jouw onderneming op het internet? Bij Boenk erop bieden we je een gratis manier aan om dit te snel weten te komen! We maken namelijk een gratis gepersonaliseerd rapport op maat van jouw onderneming. We kijken naar de interactie op jouw sociale media kanalen, checken de gebruiksvriendelijkheid van je website én controleren jouw vindbaarheid op Google. Zo'n gratis rapport vraag je HIER aan en ontvang je al binnen de week! 

Have some fun and go for it...  

Heb jij hier te weinig tijd voor? Of zie jij het door de bomen het bos niet meer?

Wij helpen KMO's en verenigingen met het verbeteren van hun online zichtbaarheid.

We komen met plezier langs en coachen je waar nodig! 

Groetjes! 


Tim Schoofs

0497 84 78 13

tim@boenkerop.com

www.boenkerop.com


Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Bedankt om het artikel met jouw netwerk te delen! 

boenk_erop_herk_logo.png

Boenk erop is gespecialiseerd in social media, catchy webfilmpjes en websites.
We helpen enthousiaste zelfstandigen, KMO’s en verenigingen om aan de hand van creatieve content hun digitale strategie professioneel in te zetten.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Vimeo - Black Circle

Boenk erop! Comm. V. 
Paul Vangeelstraat 9
B3540 HERK-DE-STAD 
tim@boenkerop.com

+32 497/847813
BTW 0727.517.123