• Tim Schoofs

Google Ads, iets voor jou?

Bijgewerkt: 7 feb 2019

HERKENBAAR? Je investeerde veel tijd en budget in een aantrekkelijke, degelijke website maar merkt dat maar weinig bezoekers hun weg ernaar toe vinden. Jouw website werkt niet voldoende voor jouw onderneming. Een snelle én efficiënte manier om “de juiste bezoekers” naar jouw website te leiden is Google Ads. Dit platform maakt het je mogelijk om advertenties te tonen aan potentiële klanten, mensen die zo-even actief op zoek zijn gegaan naar jouw product of dienst via Google. Dé zoekmachine waarop gemiddeld 1,2 miljoen zoekopdrachten per minuut plaatsvinden. Nieuwsgierig of Google Ads ook een meerwaarde kan betekenen voor jouw onderneming?

Jouw concurrenten maken ongetwijfeld al gebruik van Google Ads

Neem de proef op de som en ga via Google eens op zoek naar het product of de dienst die jouw onderneming aanbiedt. Je zal versteld staan hoeveel van je concurrenten al een advertentie hebben lopen en zo op de eerste pagina verschijnen.

Ik hoor het je al denken: “Heeft het dan nog wel zin om te adverteren?” Zeker en vast! De zoekwoordenplanner-tool in het platform helpt je o.a. in te schatten hoe je zoekwoorden zullen presteren én hoe hoog de concurrentie is. Dankzij die tool krijg je een inzicht in het budget dat je moet voorzien voor jouw campagnes.


Bepaal zelf je budget want betalen doe je per klik

In Google Ads kan je een gemiddeld dagbudget instellen voor jouw campagnes en dit op elk gewenst moment wijzigen of stopzetten. Op die manier hou je een strakke controle over het budget dat jij wil spenderen.


SEA (search engine advertising) werkt gewoon sneller dan SEO (search engine optimatization)

Het kan maanden duren vooraleer je organisch hoog gaat scoren in zoekresultaten. Google Ads vormt de ideale oplossing om dit probleem op te lossen. Via een Ads campagne kan je binnen enkele uren bovenaan in de zoekresultaten van Google staan. Des te hoger jouw positie in Google, des te meer omzet voor jouw bedrijf. Je naamsbekendheid zal verbeteren omdat men jouw bedrijf op meerdere zoektermen tegenkomt.


Toon advertenties waar en wanneer je wil dat ze zichtbaar zijn

Ben je een slager in Zonhoven? Dan kan je instellen dat jouw advertenties enkel zichtbaar zijn in Zonhoven en haar buurgemeenten. Heb je een webshop voor tuingerief? Dan kunnen jouw advertenties getoond worden aan mensen in Vlaamse landelijke gemeenten. Verkoop je kerstversiering? Dan is het mogelijk jouw advertenties enkel te tonen van begin november tot half december. De mogelijkheden zijn eindeloos!


Meten is veel weten Het Google Ads platform geeft je inzicht in de prestaties van je advertenties. Je kan gedetailleerde rapporten bekijken om de kwaliteit van je campagnes te beoordelen. Aan de hand van statistieken kan je gerichte beslissingen nemen.


Werken met Google Ads kost tijd én inzicht!

Door minstens éénmaal per week tijd vrij te maken om je advertenties te optimaliseren, zullen je resultaten ongetwijfeld verbeteren. Zie jij het bos door de bomen niet meer of heb je gewoon te weinig tijd om je hierin te verdiepen? Bij Boenk erop helpen we enthousiaste zelfstandigen en KMO’s graag op weg om hun doel te bereiken. We ontwerpen, optimaliseren en beheren Google Advertenties Bovendien zijn we gecertificeerd om te werken met Google Ads. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op zodat je snel kan starten met het aantrekken van nieuwe klanten via jouw Google advertenties.

Tim Schoofs

tim@boenkerop.com

0497 84 78 13

boenk_erop_herk_logo.png

Boenk erop is gespecialiseerd in social media, catchy webfilmpjes en websites.
We helpen enthousiaste zelfstandigen, KMO’s en verenigingen om aan de hand van creatieve content hun digitale strategie professioneel in te zetten.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Vimeo - Black Circle

Boenk erop! Comm. V. 
Paul Vangeelstraat 9
B3540 HERK-DE-STAD 
tim@boenkerop.com

+32 497/847813
BTW 0727.517.123