• Tim Schoofs

Checklist voor een degelijke website


Heel wat klanten stellen ons de vraag of ze vandaag de dag nog wel een website nodig hebben. "We zijn toch al actief op social media en hebben een Facebook-pagina", zeggen ze dan.


Ik ben er rotsvast van overtuigd dat een frisse onderneming meer dan ooit nood heeft aan een degelijke website omdat potentiële klanten graag weten waarvoor een onderneming staat alvorens ze contact opnemen. Een website geeft je net die tools die je nodig hebt om tot in de kleinste details uit te leggen waar je voor staat om zo het vertrouwen van jouw toekomstige klanten te winnen.


Aan de hand van deze checklist bewaken wij de kwaliteit van de websites die we bouwen voor onze klanten en zorgen we dat we succesvolle websites aanbieden die uiteindelijk ook iets opleveren. 

Zo'n 40% van het verkeer op jouw website surft via mobiele toestellen. Dit aandeel zal de komende jaren alleen nog maar groeien. Net daarom is het belangrijk dat je nieuwe website vlot werkt op een tablet of smartphone. Responsive design is daar een zeer goede oplossing voor want klanten die je website niet mobiel kunnen bekijken, klikken gewoon weg en dat zijn "verloren klanten". 

Val met de deur in huis want heel wat bezoekers komen via zoekmachines zoals Google op je website terecht. Dat betekent dat de bezoeker niet per se op zoek is naar jouw onderneming, maar naar een antwoord op zijn/haar vragen. Zorg ervoor dat de bezoeker meteen weet waarom jouw onderneming het best beantwoordt aan zijn/haar noden.

Het belang van goede content is niet te onderschatten! Gebruik korte maar duidelijke teksten die to the point zijn. Door degelijke informatie te vermelden op uw website laat je zien dat je bedreven bent en de juiste expertise hebt. Een goede structuur op je website zorgt voor langer durende bezoeken. Maar het oog wil ook wat! Zorg daarom voor sprekende beelden, video, ...

Bouw zo nu en dan een call-to-action in. Op die manier zet je jouw potentiële klant aan om contact op te nemen, in te schrijven op je nieuwsbrief of een reactie achter te laten. Zorg er voor dat je bezoeker je contactgegevens onmiddellijk kan terugvinden. Er is niets zo vervelend dan een hele site te moeten doorzoeken om contact op te nemen. 

Zorg er in de eerste plaats voor dat alle onderdelen op je website naar behoren werken. Beperk het gebruik van storende elementen zoals advertenties, content die niet opent, ... Surfers zijn meestal ongeduldig! Waak er daarom over dat je website snel laadt en intuïtief werkt! Via online tools zoals pingdom kan je eenvoudig de snelheid van jouw website testen.


Werk met Google analytics op jouw website zodat je gedetailleerde informatie hebt over je bezoekers. Hoeveel bezoekers heeft je website? Welke pagina's bekijken ze ? Hoe lang blijven ze op je site ? .... Maak hiervan gebruik om jouw site constant te verbeteren en optimaliseren. 


Bij Boenk erop bieden wij betaalbare websites aan die ook aanpasbaar zijn voor mensen zonder technische kennis. Wij werken vooral op maat van de kleine zelfstandige, KMO en vereniging.

Zit jij met vragen over onze checklist voor een degelijke website? Zijn jullie op zoek naar een partner om je nieuwe website te ontwerpen?  Neem vrijblijvend contact met ons op want we helpen je graag verder op weg! 

Tim Schoofs

tim@boenkerop.com 0497 84 78 13


Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Bedankt om het artikel met jouw netwerk te delen! 

boenk_erop_herk_logo.png

Boenk erop is gespecialiseerd in social media, catchy webfilmpjes en websites.
We helpen enthousiaste zelfstandigen, KMO’s en verenigingen om aan de hand van creatieve content hun digitale strategie professioneel in te zetten.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Vimeo - Black Circle

Boenk erop! Comm. V. 
Paul Vangeelstraat 9
B3540 HERK-DE-STAD 
tim@boenkerop.com

+32 497/847813
BTW 0727.517.123