• Tim Schoofs

10 tips om meer klanten binnen te halen door een sterke digitale strategie

Bijgewerkt: 29 jul 2018


- Wist je dat Facebook maar liefst 6 800 000 Belgische gebruikers telt?

- Wist je dat 44% van de Vlamingen minstens 1 uur per dag op Facebook spendeert

- Wist je dat Instagram 2 900 000 Vlaamse gebruikers telt en op dit moment het sterkst groeiende platform in België is?  

Is jouw organisatie reeds zichtbaar op dit soort kanalen? Zet je genoeg in op social media? Een sterke digitale strategie levert je in ieder geval extra klanten en meer omzet op! Hoe jij hierin kan slagen? In dit blogbericht geven we je 10 degelijke tips om via een sterke digitale strategie meer klanten binnen te halen. 
Maak het voor jezelf makkelijk door de gemeenschappelijke kenmerken van je doelgroep te achterhalen. Wanneer je weet wie je wil bereiken is het creëren van sterke content voor die doelgroep eens zo eenvoudig! Onderzoek eveneens op welk sociaal kanaal jouw klant actief is! Meer klanten binnenhalen? Ja, op één belangrijke voorwaarde: dat je op regelmatige basis iets deelt via social media. Zorg geregeld voor updates en doe dit liefst op meerdere kanalen!  Beloon je volgers zo nu en dan eens met een cadeau, een actie of een bruikbare tip! Op die manier win je het vertrouwen van je klant en gaan ze jouw merk nog meer appreciëren. Ondanks het feit dat je social media wil inzetten om meer klanten binnen te halen, is het van belang reclame te vermijden. Hou het in ieder geval boeiend voor je volgers! Een sprekende foto van je bedrijfsfeestje, een blik achter de schermen, insights over je product. Beloon je fans zo nu en dan voor hun loyaliteit door hen exclusiviteit te geven!Stel vragen via je sociale mediakanalen om zo nog meer te weten te komen over je (potentiële) klanten. Vraag welke producten ze interessant vinden, wat er nog verbeterd kan worden aan je service of welk gerecht zij op je menukaart willen. Een vraag stellen verhoogt de betrokkenheid en vergroot de kans dat je fans reagerenMond aan mondreclame blijft een belangrijke rol spelen, ook via sociale media! Lees berichten die je klanten schrijven, reageer en deel ze ook. Zorg ervoor dat positieve reacties uitvergroot worden. Op die manier komt het verhaal dat je wil vertellen authentiek over! Door content vooraf te plannen zie je minder snel kansen over het hoofd én heb je een duidelijke deadline wanneer de content klaar moet zijn. Zo blijf je structureel bezig met content en kun je je werk op vlak van social media goed plannen.Meten is weten! Gebruik beschikbare informatie om je resultaten te verbeteren. Stel samen met de bepaling van uw strategie een aantal targets op die je in de toekomst wenst te behalen en streef een groei na op het vlak van fans en reacties. Een goed social media beleid vraagt echter om een weloverwogen strategie en behoorlijke tijdsinvestering. Het is slecht voor je imago om social mediakanalen te hebben die niet regelmatig onderhouden worden. Bij boenk erop bieden we oplossingen op vlak van digitale strategie en dit op maat van de kleine zelfstandige, KMO en vereniging. Heb jij vragen over onze tips om meer klanten binnen te halen via een sterke digitale strategie? Neem vrijblijvend contact met ons op tim@boenkerop.com. We helpen je graag verder op weg!

Vond je dit artikel interessant en heeft het je geholpen? Bedankt om het artikel met jouw netwerk te delen!

boenk_erop_herk_logo.png

Boenk erop is gespecialiseerd in social media, catchy webfilmpjes en websites.
We helpen enthousiaste zelfstandigen, KMO’s en verenigingen om aan de hand van creatieve content hun digitale strategie professioneel in te zetten.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Vimeo - Black Circle

Boenk erop! Comm. V. 
Paul Vangeelstraat 9
B3540 HERK-DE-STAD 
tim@boenkerop.com

+32 497/847813
BTW 0727.517.123